Thursday 4 November 2010

Recycling of the architectural office

M2-by-Milev-Architects112_pic_from_dezeen.com

These were all made by an architect, using rubber bands.

A part of the Milev Architects's Recycling of the Architectural Office collection, the M2 line is made from office stationary, which the designers think will become redundant due to the use of computers.

The architect behind this project, Margarita Mileva says:
The ever-changing character of the contemporary architectural office, where standard tools become obsolete, in lieu of digital technology, inspires this particular collection of necklaces. For the collection Recycling of the Architectural Office I am reusing paperclips, punched business cards, eyelids, rubber bands, mosaic stones, presentation wire binding elements, ribbons, etc.
See and read more about the project over at Dezeen

12 comments:

Anonymous said...

thats SO interesting...thanx for sharing. the first one is magical!

lucia

Anonymous said...

it actually reminds me of sea plants.

mfish said...

gamato pinelopi.....kati ma8ainoun oi arxitektones telika!!! :))))

Florendia said...

Cool! It reminds me of when I got my first office job. I was so bored that I made little presents for everyone out of office supplies:D

healy said...

Very innovative...

Anonymous said...

Οσες φορές έχω μπεί στο blog σου με πιάνει θλίψη. Λέω δεν γίνεται , δεν συμβαίνει αυτό. Δεν μπορεί κάποιος να γράφει για μόδα και να μην έχει ιδέα του τί γίνετε στο χώρο,εκτός και αν το κάνεις μόνο για τις φίλες σου οι οποίες είναι οι μόνες που γράφουν συχνά στα σχόλια.Θεωρώ οτι δεν προσφέρει έμπνευση και έχω καταλήξει σε συμπεράσματα σχετικά με το τι σε ωθεί να κάνεις κάτι τέτοιο.Δεν σου γράφω με κακία,είναι η άποψη μου.Θα επανέλθω για να σου εξηγήσω για την κατάντια της ελληνικής μόδας αλλά και για τα blog.

Sugahspank! said...

rrrrocks!!!!!

Lopi said...

@Anonymous της 5 November 2010 14:17

Ελπίζω να διαβάσεις την απάντησή μου. Ολόκληρη.

Έχεις παρεξηγήσει κάποια πράγματα, μάλλον επειδή ποτέ δεν έκανες τον κόπο να τα καταλάβεις ή να τα ψάξεις. Δεν είπα ποτέ ότι γράφω για μόδα γενικά-αόριστα-αντικειμενικά-επαγγελματικά. Αυτό το κάνουν τα περιοδικά και τα επαγγελματικά site. Tα περισσότερα από αυτά το κάνουν σχετικά καλά, γι'αυτό τα διαβάζω κι εγώ.

Εγώ έχω personal style blog.
Αυτό το έχω πει σε πολλές μου συνεντεύξεις και σε ποστ, και μέχρι τώρα πίστευα ότι είναι γενικά προφανές και για όσους επισκέπτονται το μπλογκ μου. Για να το κάνω ακόμα πιο λιανά:
Γράφω για το προσωπικό μου στυλ ΚΥΡΙΩΣ (τί φόρεσα, τί αγόρασα) και επίσης για όποια πράγματα μου κεντρίσουν το ενδιαφέρον, για θέματα που συνδυάζουν αρχιτεκτονική και μόδα και για εκδηλώσεις (πχ fashion week) για τις οποίες έχω υλικό που είναι κρίμα να μουχλιάζει στον σκληρό μου δίσκο χωρίς το μοιραστώ με άλλους τους οποίους μπορεί αν τους ενδιαφέρει.

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ: Δεν είμαι ειδησεογραφικό site μόδας και ούτε με ενδιαφέρει να γίνω. Αν κάτι τέτοιο ψάχνεις, τσάμπα κουράζεσαι να το βρεις εδώ. Πήγαινε στο fashionologie.com ή στο refinery29.com ή στο whowhatwear.com ή στο style.com ή τέλοσπάντων κάπου αλλού βρε αδερφέ, εδώ δεν σερβίρουμε.

Και για να σου απαντήσω και σε κάποια άλλα ζητήματα τα οποία έθεσες:

"Θεωρώ οτι δεν προσφέρει έμπνευση"
Δικαίωμά σου και σίγουρα υπάρχει και πολύς ακόμα κόσμος που σκέφτεται the exact same thing. Εκείνοι απλά μπήκαν μια φορά, κλάψανε τα 5 δευτερόλεπτα που μου αφιέρωσαν και δεν θα πάρουν ποτέ πίσω, έφυγαν και δεν ξανάρθαν. Clever people, huh?

"δεν μπορεί κάποιος να γράφει για μόδα και να μην έχει ιδέα του τί γίνετε στο χώρο"
Δεν ξέρεις τί διαβάζω κάθε μέρα. Αλλά guess what? Δεν με νοιάζει να γράφω για όλα. Όπως κατάλαβες, δεν με απασχολεί τόσο η κατάντια της ελληνικής μόδας όσο το τί θα βάλω αύριο το πρωί. And I'm fine with it.

Περιμένω απάντηση και τα "συμπεράσματα σχετικά με το τι με ωθεί να κάνω κάτι τέτοιο" όπως υποσχέθηκες.

Anonymous said...

wow! Δεν περίμενα οτι για ένα μικρό καλοπροαίρετο σχόλιo θα έδινες μία τόσο μακροσκελή απάντηση αλλά σ΄ευχαριστώ.
Δεν είπα ποτέ οτι είσαι "επαγγελματίας" αλλά μια που το έθεσες για ποιο λόγο φοράς καρτελάκι press εφ΄όσων δεν είσαι ειδησιογραφικό blog και κάνεις ανταπόκριση και κριτική στα fashion shows?
Όσων αφορά το personal style blog σου , αυτό ακριβώς σου είπα ...δεν με εμπνέει.Δέξου απλά και ήρεμα οτι κάποιος έχει μια διαφορετική άποψη και εγώ δεν χάνω τα 5 λεπτά απο το χρόνο μου γιατί διασκεδάζω αφάνταστα με τα ντυσίματα σου.Δεν θεωρώ οτι αν κάποιος φορέσει ένα φουλάρι και ένα ζευγάρι μπαλαρίνες δημιουργεί ένα style άξιο έμπνευσης.

Όπως υποσχέθηκα, θα σου πώ τα συμπεράσματα μου...
- Εισαι ματαιόδοξη...
- Θέλεις να μπείς στο χώρο της μόδας και μάλιστα να έχεις ισχυρή άποψη.
- Ισως να θέλεις να γίνεις και designer
-Αποσκοπείς στο να σου δίνουν οι σχεδιαστές και τα καταστήματα ρούχα όπως γίνετε με τους πετυχημένους bloggers του εξωτερικού.

Περιμένω να ακούσω τη νέα επιθετική σου απάντηση για τα συμπεράσματα μου. Θα ήθελα να μου πείς αν κάποιο απο αυτά δεν ισχυεί ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ.

Lopi said...

@Anonymous 5 November 2010 17:30

νταξ, μην κολακεύεσαι κιόλας

απαντήσεις τώρα:
1. φοράω "PRESS" γιατί μου το δίνει η εκάστοτε διοργάνωση, οπότε τα παράπονα εκεί. ουσιαστικά λειτουργώ σαν PRESS για αυτούς γιατί κάνω publish την εκδήλωσή τους
2. δεν είμαι εδώ για να σε εμπνέω
3. κι αν είμαι ματαιόδοξη, δεν σκοτώνω δα και κουταβάκια
4. είμαι 27, αν ήθελα να μπω στον χώρο της μόδας θα το είχα προσπαθήσει ήδη
5. same goes for designer
6. την blogger πολλοί εμίσησαν, τα τσάμπα ρούχα κανείς. αν μου τα δώσουν, θα τα πάρω

Rebecca Jane said...

These look amazing! So crazy that they're made from rubber bands!

chloe said...

whoah those are amazing! these kinds of things make me feel so lazy for not thinking of doing them myself, lol! x